Законът за Привличането – как да използваме силата му


Законът за Привличането – как да използваме силата му

Днес ще си поговорим малко какво представлява Законът за привличането и как да го накараме да проработи за нас, за да сбъднем мечтите си.

Мери Попинс казва: „Всичко е възможно, дори и невъзможното“. Тази мисъл се промъква доста осезателно и когато говорим за Закона за привличането. Той гласи, че всичко, което искаме силно, може да бъде наше, стига да се фокусираме в него и да вложим енергията си в това намерение. С тази връзка между ума, тялото и Вселената се занимават и множеството известни днес квантови физици.

През 2006 година излиза книгата – „Тайната“ на Ронда Бърн, която буквално взривява пазара и умовете на множеството читатели. Тя подробно обяснява какво е Законът за привличането, как действа и как да се възползваме от силата му.

Ако все още не си чела книга, изтегли си я от тук
Филмът също си заслужава да бъде видян.

Законът за привличането не е някаква мистична практика, той е реалност. Така казват експертите, които се занимават с неговата същност. Положителните мисли и представи ни носят положителни проявления, както и обратното – негативните мисли ни водят към негативни последствия. Силата на мисълта е най-важният инструмент, когато говорим за Закона за привличането.

Нашите мисли, чувства, емоции, намерения и представи полагат основата към това да привлечем в живота си всичко, което желаем. Изключително важна е вярата, че това, за което мечтаем, наистина може да ни споходи, стига да се фокусираме в него и да го поискаме с цялото си сърце. Нашите мисли и чувства оказват силно и непрестанно влияние върху събитията, които се случват в живота ни. Промяната в нашата перспектива и насоченото положително фокусиране в определени неща, могат да внесат реална положителна промяна в битието ни.

Мисли за това, което искаш, така все едно едно вече го имаш. Описвай го подробно в дневник. Колкото по-детайлно, толкова по-добре.

жена жълто глухарче мечти

Често се описват забравените Закони на Вселената, един от които е именно Законът за привличането. Това са неизменни закони, които действат на цялото ни същество и на всичко, случващо се около нас. Законът за привличането е в непрекъсната и здрава връзка със Закона на вибрацията. Тя гласи, че когато се проектира вибрация за нещо конкретно, тя ще привлече енергии от същото естество и вибриращи със същия резонанс. Ако обаче двете енергии се разминават, то едната ще надделее над другата.

Какво се има предвид? Ако мисълта ти е насочена към изобилие, но в същото време на подсъзнателно ниво си обвързана с чувството и мисълта за недостиг и страхове, то те ще надделеят над твоето желание за придобиване.

Тук се намесва и свободната воля. Окултистите вярват, че всяко нещо и всяко същество във Вселената има такава. С полагането на усилия и съзнателни „тренировки“ можем да овладеем Закона за привличането и да привлечем в живота си онова, за което мечтаем. Има обаче едно важно условие – това може да се случи, ако в процеса не засягате и не наранявате нечия чужда свободна воля. В такъв случай Законът за привличането не би проработил.

деца на покрив, сапунени мехури, желания

Друг важен момент са намеренията. Ако нашето намерение е негативно или е в пряк конфликт с по-силното намерение на някой друг, то Вселената ще реагира съответно. Законът за привличането не ни дава абсолютен, пълен контрол над обстоятелствата. Той не е някаква магия, а просто метафизичен процес, в който действа принципът, че подобното привлича подобно. Можем да го използваме успешно, ако внимаваме в намеренията си и те са позитивни и добронамерени. Уверявай се, че чрез тях не засягаш по никакъв начин неприкосновеността и свободната воля на някой друг.

Прииска ли ти се вече да се свържеш със Закона за привличането?
Вероятно обаче се чудиш как точно да направиш това. Ще ти дам 5 лесни стъпки, чрез които да успяваш да привличаш в живота си онова, за което мечтаеш, независимо дали говорим за материални придобивки или за духовни качества и ценности.

жена, люлка, град, небе, мечти, ДневникЪТ

Стъпка 1: Вземи решение

 • Изгради ясна и конкретна визия за онова, което желаеш. Мащабът на твоето искане не е от значение, когато базираш желанието си на Закона за привличането.
 • Представи си живо как изглежда това, което искаш. Какво е на допир, как звучи, какви чувства посява в съзнанието ти. Как мирише, има ли цвят или вкус. Освободи сетивата си и го почувствай възможно най-реалистично.
 • Най-важното е да усетиш как би се чувствала, ако това нещо, тази твоя мечта, вече е факт и е част от живота ти. Помисли какъв би бил животът ти и как ще се промени, ако исканото стане реалност. Ако получиш това, за което мечтаеш. По този начин – чрез тази игра с въображението, ти започваш да вибрираш на честотата, на която вибрира и желаното от теб нещо. Тази стъпка може да ти изглежда много проста, но тя е това, което проправя пътя ти за работа с енергиите на Закона за привличането.

Един важен съвет - вземи си ДневникЪТ и описвай всичко в него, рисувай, създавай си така наречения DreamBord и въобще всичко друго, което ти хрумне. Всичко, написано на ръка, е като писмо към Вселената за случване. Използвай го смело!


Стъпка 2: Отдай се на безусловната любов

 • Какво означава това? Изключително важно е да си наясно с твоите чувства и мисли. Когато обичаш себе си, ти можеш да отвориш портала към възможността да получиш онова, което желаеш. Любовта е ключът за достигане до онова, което е най-добро за самите нас и което можем да си пожелаем.
 • Някои от пречките в процеса са съмнението, че заслужаваш исканото нещо, както и подсъзнателните страхове и опасенията. А ако се появят такива те изпращат сигнали, които се конкурират с позитивните ти мечти и желания. Единственият ефективен метод за борба със страховете и съмненията е да ги осъзнаеш, да ги признаеш и да подходиш с любов и състрадание към тях.


Стъпка 3: Отвори се за възможностите

 • Помисли за всички онези лоши неща в живота ти, които можеш да назовеш към настоящия момент. Помисли за страховете, съмненията и всички стари модели, които вече не ти служат, и искаш да промениш. Помисли каква е твоята роля в този процес.
 • След това са фокусирай върху добрите неща в живота ти. Помисли как твоите надежди, мечти и амбиции са привлекли тези добри неща за теб. Увери ума си в това, че когато истински искаш нещо, то се случва и идва при теб. Така ще разпознаеш факта, че Законът за привличането вече работи за теб и е част от действителността ти. Че той винаги е съществувал, но едва сега го осъзнаваш. След като се увериш в това, започни да работиш съзнателно със Закона за привличането и да сбъдваш мечтите си.


Стъпка 4: Изживей реалността на желанията си

 • Тук идва ред на твоето въображение и фактическо изпълнение. Освен да визуализираш представите си за това, което искаш, опитай се да изживееш неговата реалност. Как да стане това? Необходимо е да предприемеш съответни, реални действия, които да те поведат по пътя към осъществяването на твоята мечта.
 • Един прост пример – ако желанието ти е да отслабнеш, купи си рокля с размера, на който би искала да отговаряш. Друг пример – ако си мечтаеш за пълна финансова независимост, започни да планираш какво точно ще направиш с целия този капитал.
 • Важното тук е да предприемаш реални действия, подчинени на усещането, че вече имаш това, което толкова силно желаеш. Изпълни тази стъпка с радост и ентусиазъм. Действайки така, сякаш вече си постигнала желаното, ти изпращаш силна и конкретна вибрация към Вселената, която чрез Закона за привличането, тя ще ти върне.


Стъпка 5: Бъди търпелива, но все пак упорита

 • Тази стъпка е може би най-трудната. В нея трябва да се научим на най-трудното нещо в живота – да бъдем търпеливи. Да не бързаме да постигнем резултата, да не сме припряни и да не се отказваме, защото нещата не се случват толкова бързо, колкото ни се иска.
 • Важен ключ в тази стъпка е нашето постоянство. Продължавай да изразяваш благодарност и признателност всеки ден. Припомняй си ежедневно всички примери в живота ти, в които си установила, че Законът за привличането е проработил за теб. Работи по изброените дотук стъпки, води си дневник, рисувай, визуализирай, мечтай, вярвай и мисли положително за онова, което искаш да се превърне в реалност за теб.


Вземи си Дневник. Започни.
И нека мечтите станат реалност!

Пожелавам ти го от сърце и с огромна усмивка.
снимки: IStock, Pixabay  източник

.